BodyWisdom – Fysioterapi/Be Activated

“Jeg hjælper mennesker med smerter og skader, til at blive smertefri og få både indre og ydre styrke tilbage”.

 

Holistisk fysioterapi, Sportsfysioterapi,

Ortopædkirurgisk optræning, “Be Activated”

 

Hvad er min erfaring?

Jeg har arbejdet med sportsfysioterapi i 20 år, og har solid erfaring med idrætsskader og forløb efter operationer. Jeg har været ansat 7 år på hospital (Horsens Sygehus og Bispebjerg hospitals idrætsklinik) og 13 år på klinik (Parkens Fysioterapi) før jeg valgte at blive selvstændig.

Jeg har været tilknyttet sportsverdenen med arbejde for elite basket og elite håndbold samt været på rejser for landsholds-sejlerne og livredderlandsholdet.

Jeg har et stort netværk og et godt samarbejde med flere dygtige læger og andre behandlere.

Hvis du er vant til at få behandling hos en fysioterapeut, kommer du nok til at opleve min tilgang lidt anderledes end de fleste fysioterapeuters.

Jeg har den traditionelle baggrund, og har igennem årene tilegnet mig mange forskellige behandlingsteknikker via kurser omhandlende bl.a. : Sportsfysioterapi, Ortopædkirurgisk genoptræning, Mulligan, Massageteknikker, Be Activated, Vejrtrækningteknikker, Træningsprincipper, Tape, Laserbehandling, Bindevævsbehandling/Myofascial release, McKenzie, Traumebehandling, Stresskurser, Akupunktur, Energy Medicine og meget meget andet:-).

 

Hvordan arbejder jeg?

Med erfaring over årene er min tilgang blevet mere og mere intuitiv. Jeg vælger stadig undersøgelse og behandling ud fra bedste praksis, men jeg har stort fokus på at klarlægge årsagssammenhænge til hvorfor skader opstår. Min erfaring er, at rigtigt mange skader/smerter opstår som en kombination af det liv vi lever, og de fysiske belastninger vi udsætter os selv for.

Grundlæggende tager jeg afsæt i den måde krop, tanker, og nervesystem arbejder sammen på, og hvordan vores liv har indflydelse på det. Jeg arbejder med en kombination af de informationer din historie giver mig, de signaler jeg ser og opfanger hos dig og, dét din krop fortæller mig. Dette sætter jeg ind i en kontekst med bevægeanalyse, træning og manuel behandling.

Mit udgangspunkt er, at en smerte/skade aldrig kan stå alene. Der er altid en årsag til, at vi får ondt i kroppen eller får en skade. Jeg ser det som en meget vigtig del af forløbet, at vi sammen finder frem til årsagen til problemet.

 

“Be Activated-metoden har fuldstændig ændret min tilgang til mit arbejde med mennesker.

Én af de tilgange jeg benytter mig af hedder “Be Activated” som er udviklet af Douglas Heel, fysioterapeut fra Capetown. Den tager udgangspunkt i neuromuskulær aktivering, som giver dig en øjeblikkelig tilstand af tilstedeværelse og åbner for dyb vejrtrækning.

Kroppen har en tendens til at skabe uhensigtsmæssige kompensationsmønstre når vi møder udfordringer både fysisk og mentalt. Resultatet af dette er, at vi får smerter og skader.

Ved neuromuskulær aktivering deles kroppen op i 3 zoner.

Zone 1  består af tre muskler. En muskel vi trækker vejret med (diafragma), en muskel som bevæger os fremad (psoas), og en muskel som får os til at “stå fast” (gluteus maximum).

Derudover har vi zone 2 til begge sider (mave og ryg samt lår og baglår).

Zone 3 til begge sider (fra knæene og ned samt arme, skuldre og hoved).

Kroppen skal arbejde fra zone 1 og udad til zone 2 og 3, for at kroppen arbejder mest hensigtsmæssigt og ikke kollapser.

Aktiveringen af muskler som er “slukket ned” består i at stimulere triggerpunkter til musklerne. Zone 1 er kernen/motoren i kroppen, og det er hér vi får den bedste påvirkning af vejrtrækningen og det rolige nervesystem.

Det er nemt at lære, og det tager kun få minutter at udføre på sig selv.

Når du trækker vejret ned i maven, gør det dig i stand til at være tilstede i kroppen. Du sørger for at alle dine celler får ilt. Din krop skal kunne bevæge sig fremad, og den skal kunne stå fast. Den skal arbejde inde fra kernen og ud, så den ikke kollapser. Når du står stærkt i din zone 1 udstråler du ro, nærvær og autencitet.

 

Hvad kan du forvente?

Du får redskaber til både at håndtere den aktuelle skade i form af manuel behandling og træning/øvelser – men også i form af vejledning til håndtering af årsagssammenhænge, som kan spænde vidt fra “ondt i livet”/stress og til forkerte løbesko!

 

 

I mit onlinekursus om vejrtrækning, bliver du også guidet til at arbejde med din vejrtrækning via aktivering af zone 1. Har du allerede nu lyst til at blive bedre til at trække vejret dybt, kan du starte her:

Selvhjælp til god vejrtrækning.

Din komplette guide til en dybere vejrtrækning – bedre søvn og bedre sundhed.

 

Trænger du til en individuel vurdering og instruktion kan du booke en tid her:

Link til onlinebooking

 

Jeg har mulighed for at lave Low Level Laser behandling.

 

Pris.

Jeg tilbyder fysioterapeutisk behandling udenfor ydernummer. Selvbetaling eller betaling via sundhedsforsikringer og tilskud fra Sygesikringen Danmark. Konsultationerne er som udgangspunkt altid 1 time.

Prisen for 1 session (varighed 1 time) er 900,- 

Derudover kan der i et forløb – ved behov – aftales halve sessioner (1/2 time). Her er prisen 500,-.

For nye patienter/klienter:

Link til onlinebooking

Har du allerede en journal hos mig, kontakt mig da for link til onlinebooking.

Ellers er du velkommen til at kontakte mig for booking af tid samt yderligere uddybning af indhold.

Jeg træffes nemmest på mail eller sms.