Krop & stress

Når kroppen er stresset, er balancen i nervesystemet påvirket. Den hektiske del af vores nervesystem kører for stærkt, og vi har svært ved at få kontakt til den rolige del af vores nervesystem.

Kroppen finder en måde at give os besked om, at vi skal skrue ned for den hastighed vi lever vores liv på. Det kan være i form at fysisk smerte eller mental udbrændthed. Vi mister kontakten til vores krop. Stress påvirker hormon produktionen i kroppen og hjernen, og kan i værste tilfælde påvirke koncentrationen, hukommelsen, humøret og vores helbred.

Vi gemmer stress i kroppen. For at hele stress i kroppen, skal vi have adgang til den rolige del af nervesystemet. Den adgang får vi bl.a. via. dyb vejrtrækning og aktivering af centrale muskler i kroppens kerne. Dyb vejrtrækning aktiverer vagus nerven som aktiverer den rolige del af nervesystemet. Når jeg hjælper dig med at få adgang til den rolige del af dit nervesystem, bruger jeg bl.a. teknikker fra ”Be Activated” systemet. Med de teknikker kan du lære at aktivere vejrtrækningen og dit rolige nervesystem – nemt og enkelt, og dermed starte helingen af din stress.

Jeg tilbyder både individuelle sessioner til forebyggelse og håndtering af stress samt foredrag/workshops for større eller mindre grupper.

Ved foredrag om stress får du et indblik i, hvordan kroppen og nervesystemet reagerer, og du får redskaber til at håndtere overbelastning i nervesystemet. Der vil altid være et element af praktisk deltagelse på mine foredrag/workshops, ligesom jeg altid har en briks med til demonstration af, hvordan vi kan bruge kroppen som en ressource i forebyggelse og håndtering af stress.

Ved de individuelle sessioner arbejder jeg med en kombination af intuitiv coaching, mentoring og vejledning. Sessionerne foregår som en kombination af samtale og arbejde med kroppen bl.a. med stimulering af triggerpunkter relateret til vejrtrækningen. Jeg arbejder udfra en kombination af de informationer din historie giver mig, de signaler jeg ser og opfanger hos dig og, dét din krop fortæller mig. Jeg lægger stor vægt på de signaler sanserne i kroppen sender til hjernen, da de indeholder vigtige informationer du skal bruge, til at tage beslutninger i dit liv, som hjælper dig til at få det bedre.

– Individuelle coaching/mentoring og stress forløb
Hver session varer 75 min. og prisen er 1250,-.

– Kontakt mig for tilbud/pris i fht foredrag og workshops.

Jeg tilbyder individuelle stress forløb for enkeltpersoner og medarbejdere i virksomheder.

Lyt med på denne podcast fra Psykolog Birgitte Sølvstein, hvor hun taler med mig om “Be Activated” og stress.

https://soelvstein.dk/kropsterapi-mod-stress/