Be Activated

“Be Activated-metoden har fuldstændig ændret min tilgang til mit arbejde med mennesker, både når det gælder fysioterapi, stress behandling og i mit arbejde med ledelse og kommunikation!”

 

I mit arbejde med kroppen, tager jeg bl.a. udgangspunkt i neuromuskulær aktivering, som giver dig en øjeblikkelig tilstand af tilstedeværelse og åbner for dyb vejrtrækning.

Én af de tilgange jeg benytter mig af hedder “Be Activated” som er udviklet af Douglas Heel, fysioterapeut fra Capetown.

Kroppen har en tendens til at skabe uhensigtsmæssige kompensationsmønstre når vi møder udfordringer både fysisk og mentalt. Resultatet af dette er, at vi får smerter og skader.

Ved neuromuskulær aktivering deles kroppen op i 3 zoner.

Zone 1  består af tre muskler. En muskel vi trækker vejret med (diafragma), en muskel som bevæger os fremad (psoas), og en muskel som får os til at “stå fast” (gluteus maximum). Det er denne zone jeg tager udgangspunkt i, i mit arbejde med kommunikation, ledelse og stress.

Derudover har vi zone 2 til begge sider (mave og ryg samt lår og baglår).

Zone 3 til begge sider (fra knæene og ned samt arme, skuldre og hoved).

Kroppen skal arbejde fra zone 1 og udad til zone 2 og 3, for at kroppen arbejder mest hensigtsmæssigt og ikke kollapser.

Aktiveringen af muskler som er “slukket ned” består i at stimulere triggerpunkter til musklerne. Zone 1 er kernen/motoren i kroppen, og det er hér vi får den bedste påvirkning af vejrtrækningen og det rolige nervesystem.

Det er nemt at lære, og det tager kun få minutter at udføre på sig selv.

Når du trækker vejret ned i maven, gør det dig i stand til at være tilstede i kroppen. Du sørger for at alle dine celler får ilt. Din krop skal kunne bevæge sig fremad, og den skal kunne stå fast. Den skal arbejde inde fra kernen og ud, så den ikke kollapser. Når du står stærkt i din zone 1 udstråler du ro, nærvær og autencitet.

I mit onlinekursus om vejrtrækning, bliver du også guidet til at arbejde med din vejrtrækning via aktivering af zone 1. Har du allerede nu lyst til at blive bedre til at trække vejret dybt, kan du starte her:

Selvhjælp til god vejrtrækning.

Din komplette guide til en dybere vejrtrækning – bedre søvn og bedre sundhed.

 

Trænger du til en individuel vurdering og instruktion kan du booke en tid her:

Link til onlinebooking