Be activated

I mit arbejde med kroppen, tager jeg udgangspunkt i neuromuskulær aktivering, som giver dig en øjeblikkelig tilstand af tilstedeværelse og åbner for dyb vejrtrækning.

I mit arbejde med kroppen, tager jeg udgangspunkt i neuromuskulær aktivering, som giver dig en øjeblikkelig tilstand af tilstedeværelse og åbner for dyb vejrtrækning. Systemet jeg benytter mig af hedder “Be Activated” og er udviklet af Douglas Heel som er fysioterapeut fra Capetown. Ved neuromuskulær aktivering deles kroppen op i 3 zoner. Aktiveringen består i at stimulere triggerpunkter til musklerne. Zone 1 som jeg arbejder mest med i sammenhæng med kommunikation/ledelse/stress, består af tre muskler. En muskel vi trækker vejret med (diafragma), en muskel som bevæger os fremad (psoas), og en muskel som får os til at “stå fast” (gluteus maximum). Zone 1 er kernen/motoren i kroppen, og det er her vi får den bedste påvirkning af det rolige nervesystem.

Det er nemt at lære, og det tager kun få minutter at udføre på sig selv.
Når du trækker vejret ned i maven, gør det dig i stand til at være tilstede i kroppen. Du sørger for at alle dine celler får ilt. Din krop skal kunne bevæge sig fremad, og den skal kunne stå fast. Den skal arbejde inde fra kernen og ud, så den ikke kollapser. Når du står stærkt i din zone 1 udstråler du ro, nærvær og autencitet.