Annbrit Olsen

Sportsfysioterapi

I mit arbejde kombinerer jeg den viden og erfaring, jeg har erhvervet igennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet fysioterapeut i slutningen af 1990 érne. I mine tidlige år som fysioterapeut har jeg været omkring mange forskellige specialer. Jeg har igennem årerne målrettet specialiseret mig i sportsfysioterapi og ortopædkirurgiske problemstillinger. Jeg har arbejdet både i den offentlige og private sektor, og har et stort netværk blandt andre fysioterapeuter og læger. Jeg har været tilknyttet sportsverdenen med arbejde for elite basket og elite håndbold samt været på rejser for landsholds-sejlerne. Gennemgående for mit arbejde har været, at jeg ser mennesker i helheder og sammenhænge. Jeg arbejder både manuelt og med træningsvejledning. Jeg undersøger grundigt og arbejder ud fra at finde årsagssammenhænge og behandling, med henblik på at skabe en ændring i disse. Jeg holder mig løbende orienteret i ny forskning, og er fortsat nysgerrig på at udvikle min praksis med viden fra kurser og kongresser.

Stress

Det er desværre blevet en folkesygdom, at vores nervesystem er på overarbejde. Når vi har forhøjet stress hormon i kroppen klistrer vores bindevæv, og det kan være årsag til at vi får ondt i kroppen. Mange patienter som henvender sig med smerter fra kroppen, har ofte en underliggende tilstand af stress i kroppen. Hvad enten jeg arbejder med skades behandling eller i et reelt stress forløb, så er fokus i mit arbejde på vejrtrækningen og nervesystemet. Jeg arbejder via triggerpunkter i kroppen samt via vejrtrækningen på at dæmpe nervesystemet til en tilstand af ro og restitution. Det er vigtigt for mig, at du forstår hvordan din krop og dit nervesystem hænger sammen, og hvad du selv kan gøre for at forbedre din situation og forebygge tilbagefald.

Kommunikation og ledelse

Jeg har gennem mit mangeårige arbejde som idrætsfysioterapeut erfaret, hvor meget kroppen betyder for vores fornemmelse af os selv og for vores relation til andre mennesker. Den erfaring har jeg videreført i mit arbejde med kommunikation og ledelse. Jeg er Master i coaching og kommunikation fra Copenhagen Coaching Center. Min master afhandling tog udgangspunkt i Ole Fogh Kirkebys filosofisk ledelse og protreptik. Når jeg underviser i erhvervslivet, lægger jeg vægt på at videregive forståelsen af, at AL kommunikation er fysiologi! Jeg forklarer hvordan kroppen og nervesystemet hænger sammen med den måde vi kommunikerer på. Jeg viser hvordan man via kroppen kan ændre tilstanden i nervesystemet og dermed den måde vi kommunikerer på. Du får enkle og nemme redskaber med hjem, som kan bruges alle steder – og som IKKE tager ret lang tid. Min holdning er, at ledere har et udvidet ansvar for at skabe rammerne omkring god kommunikation på arbejdspladsen.

 

Gennemgående for alt jeg laver er, at jeg tager udgangepunkt i kroppen, nervesystemet og vejrtrækningen. Hvis du allerede nu har lyst til at komme igen med at arbejde med din vejrtrækning, kan du gøre det gennem mit onlinekursus:

Selvhjælp til god vejrtrækning.

Din komplette guide til en dybere vejrtrækning – bedre søvn og bedre sundhed.

Annbrit Olsen

Sportsfysioterapeut, Master i coaching og filosofisk ledelse.

Få en 5 minutters introduktion til aktivering af dybere vejrtrækning.

Du skriver dig samtidig op til mit nyhedsbrev.

Skriv til os

Har du et spørgsmål eller lignende, så er du meget velkommen til at kontakte os.